The Barony of Seagirt (Victoria, BC )
Date: April 30 , 2011
Site opens at: 12:00 AM on April 30th 2011
Site closes at: 12:00 AM on
3259 Irma Street
Click here for more information about this location such as site amenities, rules, and restrictions.
Come one, Come all !!!
The SCA – Society for Creative Anachronism – Is hosting a Medieval
event, open to all those who want to learn about what our group has
When : April 30th, 2011
Time : 12 noon till 4 pm
Where : Rudd Park, ( Corner of Harriet and Irma Street )
Cost ” ITS FREE “
What will be there you ask….well..
Full Armored Combat ( Like the Knights in Shining Armor )
Fencing ( Similar to the Musketeers )
Archery ( NO, we will NOT be shooting Bows, Just a Display table
Dancing ( Demonstration and Teaching if you wish to learn )
Displays of all that we do and have to offer within the group and
the people to ask the questions of.
What do you need to bring ?
Just yourselves, and a mind full of questions.
So, bring your Friends, Family and come out and step back in time,
to when Honor and Chivalry was prevalent in all that was done.
For those wanting to Participate, PLEASE contact me and I can
Definately put you to Work !
Tentitive Schedule – Subject to
10 – 1145 Am Set up
12 – Demo Starts
12:10 – Heavy ( 20 Mins )
12:30 – 5 Minutes to wander
12:35 – Fencing ( 20 Mins )
12:55 – Minutes to wander
1:00 – Dancing ( 20 Mins – teaching one to Public )
1:20 – 5 minutes to wander
1:25 – Heavy ( 20 Mins )
1:45 – 5 Minutes to wander
1:50 – Fencing ( 20 Mins )
2:10 – 5 Minutes to wander
2:15 – Dancing ( 20 Mins – teaching one )
2:35 – 5 Minutes to wander
2:40 – Heavy
3:00 – 5 minutes to wander
3:05 – Fencing
3:25 – 5 minutes to wander
3:30 – Dance
3:40 – 5 Minutes to wander
Childrens Combat will be happening as well through out the day.
Will confrim this the day of.
Later that Night will be a Masqued Ball, that will entail some of
the dances learned during the day, being done at the ball. Costume
not required, but recommended. There will be a door charge for the