Newcomer Allthing & Service Challange

 

Hosted By Device of Blatha An Oir

The Barony of Blatha An Oir (Tacoma-Pierce county, WA )

Event Summary:

Date: April 19 , 2002 until April, 21 2002
Site opens at: 12:00 AM on April 19th 2002
Site closes at: 12:00 AM on April 21th 2002



Blatha an Oir’s Newcomers Althing – April 19-21, 2002
Longbranch Improvement Center

NEWCOMERS ALTHING & CAV CHALLENGE:

Come One, Come All! Registration is at the door for classes. Come! Spend
the weekend learning new ideas and skills and enjoying the company of
friends and soon-to-be friends.

Site fee is $12.00 and includes basics meals for the weekend. The Barony
will be serving a hearty Traveler’s Soup on Friday night, Saturday and
Sunday Breakfasts of pancakes and such and various soups and stews
throughout Saturday and Sunday. Of course, if you wish to bring something
to share with others, we’ll never turn that away.

Here is the schedules of classes. Please note: as always there may be a
last minute add or drop of a class, but we feel this is now pretty stable.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Friday: April 19
3PM: Site Opens
Evening: Traveler’s Soup
Freeform Bardic
Main Hall open for Sleeping
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Saturday: April 20
Breakfast: 7AM – 9AM
Opening Court: 9AM – 10AM

Track 1: Newcomers
10AM – 11AM: “Who’s Who” Pointy Hat Identification [1hr] – HE Cairbre
11AM – 12PM: Intro to SCA [1hr] – HE Dame Rowan, OP
12PM – 1PM: LUNCH
1PM – 3PM: Basic Garb [2hr] – Elizabeth
3PM – 4PM: Court Heraldry [1hr] – Mistress Tess Ella, OP, OL
4PM – 5PM: Visual Heraldry [1hr] – Master Walrum, OP
5PM – 6PM: Constabulary 102 {Roving Basics} [1hr] – HL Jade Redstone

Track 2: Arts & Sciences
10AM – 12PM: Corset Making -Part one [2 hr]: HL Melusine [[ALREADY FULL]]
12PM – 1PM: LUNCH
12PM – 2PM: Corset Making -Part one [2 hr]: HL Melusine [[ALREADY FULL]]
2PM – 4PM: Simple Pattern Making [2hr] – HL Roscelin
4PM – 5PM: Flirting 101 [1hr] – Mistress Tess Ella, OP, OL

Track 3: Service / A&S
10AM – 12PM: – Constabulary 101 – Basic Warrant [2hr] – HL Jade
12PM – 1PM: LUNCH
1PM – 2PM: Chirurgeoning 101 – Basic Requirements [1hr] – Efendi Xenos
2PM – 4PM: Basic Card Weaving [2hr] – Master Fiacha, OL
4PM – 5PM: ‘So, You Need a Device?’ Basic Heraldic Design [1hr] – Elizabeth
5PM – 6PM: Chirurgeoning 102 – Reporting Requirements [1hr] – Efendi Xenos

Track 4: Arts Martial [outside]
10AM – 12AM: Basic Rapier Marshalling [2hr]: Ld. Gallent Ulric & HL Gallant
Sebastian
12PM – 1PM: LUNCH
1PM – 3PM: Heavy Combat Marshalling [2hr] – Baron Moonshadow
3PM – 4PM: Introduction to Archery [1hr] – HL Yeoman Knut
4PM – 6PM: Camping in the SCA [2hr] Bearstar and Household

Track 5: Misc. [NOTE: Archery range opens at 10AM as able]
10AM – 12PM: An Tir Survival Guide [2hr – Merchant’s booth]: Regan
10AM – 12PM: Scribal table opens for projects [2hr]: HE Tuirren
12PM – 1PM: LUNCH
1PM – 3PM: Nallbinding [2hr] LIMIT 4 ONLY!: HL Sigrid
3PM – 4PM: Basic Embroidery [1hr]: Baroness Shawna
4PM – 6PM: Heraldic Consultation Table [2hr]:

6PM – 7PM: DINNER
7:30PM: COURT
8PM – 11PM: Basic Dance [3hr]: HL Sara
8PM – Whenever: Basic Bardic & Bawdy Bardic: HL Shaunseessy

11PM: Main Hall shuts down for sleeping. Kitchen hall remains open

~~~~~~~~~~~~~~~~~~

SUNDAY: April 21
Breakfast: 7AM – 9AM

Track 1: Newcomers
9AM – 11AM: Brass Rubbing [2hr] – HL Shaunessey
11AM – 12PM: OPEN
12PM – 1PM: LUNCH
1PM – 3PM: Field Heraldry [as available] – during Fight Practice
3PM – 4PM: OPEN

Track 2: Arts & Sciences
9AM – 12PM: Corset Making -Part two [3 hr]: HL Melusine [ALREADY FULL]]
12PM – 1PM: LUNCH
12PM – 2PM: Corset Making -Part one [2 hr]: HL Melusine [ALREADY FULL]]
2PM – 4PM: Garb Embellishment [2hr] – HL Roscelin

Track 3: Service / A&S
9AM – 12PM: Basic First Aid/CPR [3hr] – Ron Cleveland [LIMIT: 15 ONLY]
12PM – 1PM: LUNCH
1PM – 4PM: Basic First Aid/CPR – cont [3hr] – Ron Cleveland [LIMIT: 15 ONLY]

Track 4: Arts Martial [outside]
9AM – 12AM: OPEN
12PM – 1PM: LUNCH
1PM – 4PM: Baronial Fight Practice

Track 5: Misc. [NOTE: Archery range opens at 10AM as able]
10AM – 12PM: Scribal table opens for projects [2hr]: HE Tuirren
12PM – 1PM: LUNCH
1PM – 4PM: OPEN

~~ SITE CLOSES BY 5PM SUNDAY ~~

As mentioned, the site is the Longbranch Improvement Center on Key
Peninsula.
Directions: From both I-5 N and S.:
Take I-5 to Hwy 16 and follow across the Narrows Bridge. Take Hwy 16 to
the Purdy exit. Turn left at the first light (Hwy 302) and follow past
the Elgin-Clifton Road. Continue on the Key Peninsula Hwy through the
towns of Home and Key Center. You will travel across a small bridge,
crossing a small lagoon. Continue until you find the Longbranch
Improvement Center on the right hand side just down the street from a fire
station on the left.

Looking forward to seeing you there. For any questions, please contact:
Dame Rowan: seticat@attbi.com or [235] 212-0762
{no collect calls accepted and please, not after 11:00 PM}
Efendi Xenos: xenos@crazedcamel.com

Or – check the even web site at:
http://www.damerowan.50megs.com

Come on out and Learn




This page was last updated: November 5, 2018
This event has not completed its EIF form
This event's waivers have NOT been marked as received by the Senechal's Waivers Deputy